activiteiten

Combineer je verblijf met een van de vele activiteiten in de omgeving

Op avontuur in de bossen, cultuur snuiven in knusse dorpen, grillen op een houtgestookte barbecue of spelletjes spelen rond het kampvuur: Masterveld geeft je de ruimte om precies te doen waar jij zin in hebt. Alles is mogelijk! Rick en Marijke delen alvast hun beste tips voor een onvergetelijk verblijf.
Cultuur
Bezoek de vloermouterij
Yoga
De natuur in
Fietsen, mountainbiken en gravelen
Familie-activiteiten
Uniek: Steengroeve excursie
Uitstapjes in de omgeving
Gezelschapsspellen voor binnen en buiten
Walking bootcamp
Heerlijk eten en drinken
Cultuur

Cultuur

Ontdek het bruisende dorp Winterswijk, bezoek de markt en wandel met een gids door het dorp of bezoek één van de vele musea in de buurt.

De locatie ligt vlakbij de Duitse grens, uiteraard zijn hier tal van bijzondere bezienswaardigheden.
Kleine tip: Bezoek de Duitse bakker 'Cafe & Drive in' in Vreden.

Bezoek de vloermouterij

Bezoek de vloermouterij

Rick neemt je mee naar Nederlands’ enige vloermouterij, gelegen direct naast Masterveld. Hier worden gerst of andere graansoorten op een ambachtelijke wijze vermout, waardoor het geschikt is voor het maken van bier, whiskey en distilleer. Leer en proef!

Yoga

Yoga

Helemaal tot rust komen doe je met een yoga en/of meditatiesessie onder leiding van een ervaren instructeur. Gewoon in je eigen accommodatie.

De natuur in

De natuur in

Ontdek het prachtige buitengebied van Ratum onder leiding van een IVN natuurgids, of ga er lekker zelf op uit! Wij kennen de mooiste routes en geven die met liefde aan je mee.

Fietsen, mountainbiken en gravelen

Fietsen, mountainbiken en gravelen

De mooiste gravelroutes van de Achterhoek vind je hier in Ratum en Winterswijk! Dat durven wij als fietsliefhebbers wel te stellen. Zelf je fiets of mountainbike meenemen is niet nodig: je huurt ze eenvoudig via ons.

Familie-activiteiten

Familie-activiteiten

Goed of slecht weer? Maakt niet uit: rondom Masterveld is genoeg te doen voor de hele familie. Bezoek een binnen- of buitenzwembad in de buurt, huur een sporthal af, doe een speurtocht, bezoek een speeltuin of ontdek één van de mooie plaatsen in de omgeving. Bij een reservering ontvang je van ons een overzicht van de meest actuele activiteiten in en rondom onze locatie.

Uniek: Steengroeve excursie

Uniek: Steengroeve excursie

Eén van de meest unieke plekken in de omgeving is de Steengroeve, waar sinds de jaren ‘30 kalksteen wordt gewonnen. In de rotswanden aan de oppervlakte zijn de miljoenen jaren oude aardlagen zichtbaar. Boek een excursie en neem een kijkje in de wonderlijke geologische geschiedenis van Oost-Nederland.

Uitstapjes in de omgeving

Uitstapjes in de omgeving

Een greep uit de mogelijkheden: zwemmen in het Hilgelo-meer, suppen op de Berkelsee, geitenkaas proeven bij de Brömmels, een bezoekje brengen aan windkorenmolen de Sevinkmölle, het klimbos in, waterfietsen in natuurgebied ‘de Leemputten’. Voor ieder wat wils!

Gezelschapsspellen voor binnen en buiten

Gezelschapsspellen voor binnen en buiten

Voor een leuke invulling van je weekend hoef je Masterveld niet af! We hebben een XXL bingo, talloze bordspellen, een knikkerspel, Reuzen-Jenga én alles in huis om je eigen zeskamp te organiseren. Zelfs in de winter.

Walking bootcamp

Walking bootcamp

Al wandelend verschillende oefeningen doen rondom Masterveld? Jong en oud, fit en minder valide: iedereen kan meedoen met een rondje walking bootcamp, onder leiding van een enthousiaste trainster.

Heerlijk eten en drinken

Heerlijk eten en drinken

‘Uit eten’ op eigen terrein? Dat kan bij Masterveld: met een unieke houtgestookte BBQ maak je zelf de lekkerste gerechten klaar. Ook catering boeken is mogelijk. Of bezoek één van de vele restaurants in de buurt. Bij een reservering ontvang je van ons een overzicht van de diverse mogelijkheden zoals restaurants en cateraars.

Rick zijn favorieten

“Een frisse neus halen is nergens zo fijn als bij Masterveld. Marijke groeide hier op en ook voor mij voelt het inmiddels als thuis. Al komen we nog altijd voor de leukste ontdekkingen te staan tijdens wandelingen met onze zoontjes."

“De gravelroutes, dwars door de natuur, zijn mijn persoonlijke favoriet. Die moet je echt zelf ervaren. Daarom geven we je de beste routes mee.

Omdat we jou hetzelfde willen laten ervaren hebben we zelf wandelroutes uitgezet die je op de mooiste plekjes brengen. De routes zijn nergens anders te vinden. Wandelschoenen aan en gaan, buiten de gebaande paden natuurlijk!”
100 jaar geschiedenis

Masterveld geeft je letterlijk de ruimte, in een bijzonder gebied met een rijke geschiedenis.

De geschiedenis van Masterveld
100 jaar geleden nog een stuk onbewoonbare woeste grond, maar dankzij hecht ‘noaberschap’ uitgegroeid tot een prachtig landschap. Met idyllische boerderijen, weidse vergezichten en de mooiste natuur, waar je ook kijkt. Ruimte om erop uit te trekken.
Unieke locatie
Masterveld bevindt zich in nationaal landschap Winterswijk. Vlakbij de Duitse grens.
natuur
mtb routes
masterveld
duitsland >
Marijke haar favorieten

“Masterveld is mijn thuis. Als kind genoot ik al van de natuur, rust en ruimte. Een uniek gevoel. Bijzonder dat ik onze gasten dat nu ook kan laten ervaren! We hebben goede contacten met diverse cateraars, maar zelf grillen op de houtgestookte barbecue op locatie is ook een beleving. Speel daarna één van de vele gezelschapsspellen, drink een borrel bij het vuur en geniet van de rust zoals dat alleen bij Masterveld kan.”

“Sportief gezelschap? Dan is een (walking) bootcamp onder leiding van een professionele trainster een goede tip. Een yogales volgen, suppen op het meer in de buurt of een dagje naar het zwembad kan natuurlijk ook. Vraag naar alle mogelijkheden: wij kennen de beste adresjes die we met liefde met je delen.”
Rick en Marijke

Heb je vragen over activiteiten? Vraag Rick en Marijke om info!

neem contact op